Cara Mencari Gambar pada Hard Drive Lama

Anda boleh mendapatkan gambar jpg, jpeg, png, tiff, bmp dan pdf pada pemacu keras lama dengan dua cara terbaik. Salah satunya menggunakan Perintah Prompt dan yang lain adalah EaseUS Data Recovery Wizard. Kedua-duanya adalah cara terbaik untuk membantu anda mengakses fail pada pemacu keras lama pada Windows 10/8/7.

Isi kandungan

Updated by Cedric on Nov 17,2021

Tidak Dapat Mencari Semua Gambar pada Windows 10 Pemacu Keras Lama

"Saya menjual komputer lama pagi ini dan tertinggal pemacu keras saya, yang menyimpan banyak gambar, termasuk kenangan di kuliah, majlis perkahwinan, dan percutian bulan madu. Apabila saya menyambungkan pemacu lama ke komputer baru saya, saya terkejut, ia menunjukkan kosong! Ada idea tentang bagaimana saya dapat mencari semua gambar pada pemacu keras lama? "

Pemacu keras tua, pemacu pen USB, dan kad memori yang disimpan terlalu lama mungkin menghadapi masalah seperti berikut apabila anda cuba membuka dan menggunakannya lagi.

Kesalahan ini berkaitan dengan pelbagai masalah cakera keras, terutamanya untuk pemacu keras yang terlalu lama untuk berfungsi dengan baik. Apa pun alasannya, apabila anda menghadapi masalah seperti itu, saya khuatir anda mungkin kehilangan data. Itulah sebabnya pemacu keras anda tidak menunjukkan fail walaupun masih ada. Di halaman ini, anda dapat mempelajari dua cara untuk mencari gambar jpg, jpeg, png, tiff, bmp, dan pdf pada pemacu keras lama. Salah satunya menggunakan Comand Prompt jika gambar tersembunyi atau hilang dan yang lain menggunakan EaseUS pemulihan data perisian sekiranya gambar dihapuskan atau diformat. Pilih cara yang lebih baik untuk anda mengakses fail pada cakera keras lama pada Windows 10/8/7.

Cara Mencari Gambar di Pemacu Keras Lama

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, Prompt Perintah di sini dapat membantu anda mencari semua gambar yang ada di cakera keras, termasuk gambar yang tersembunyi.Namun jika foto anda telah dihapus atau diformat, CMD tidak akan berfungsi, dan anda perlu menggunakan alat pemulihan data profesional secara langsung untuk memulihkan fail yang hilang dengan Penyelesaian 2.

Kaedah 1. Gunakan Perintah Prompt

Langkah 1. Tekan kekunci Windows + R untuk mulakan kotak Jalan .
Langkah 2. Taip cmd di dalam kotak kosong dan tekan Masuk.
Langkah 3. Pada tetingkap hitam Comand Prompt, taip perintahg: dir /s *.jpg |more dan tekan Masuk.(beranggapan bahawa pemacu keras lama dikesan sebagai pemacu G :)

Ia akan menunjukkan semua folder kepada anda di g: yang mengandungi fail jpg. Sekiranya fail gambar anda dalam format fail lain seperti png, ubah perintah g: dir / s *.jpg |lebih kepada g: dir /s *.png |banyak.

Langkah 4. Setelah anda mengenalpasti folder, salin jalan direktori dan tampal di Windows Explorer. Begitulah cara bagaimana anda dapat mencari gambar yang hilang dengan format tertentu.

Kaedah 2. Gunakan Wizard Pemulihan Data EaseUS

Sekiranya Prompt Perintah tidak berfungsi dan anda telah kehilangan gambar akibat penghapusan yang salah, pemformatan, serangan virus, partisi RAW, atau partisi yang hilang, jangan risau, anda boleh menggunakan perisian pemulihan pemacu keras  EaseUS untuk mencari semua gambar pada pemacu keras dengan mudah dan memulihkannya dengan utuh. Perisian pemulihan foto ini membolehkan anda memulihkan gambar yang hilang dari pemacu keras, tong kitar semula yang dikosongkan, pemacu keras luaran, pemacu kilat USB, pemacu pen, kad SD, atau peranti penyimpanan lain dengan mudah.

Perisian pemulihan data EaseUS bukan sahaja dapat memulihkan foto yang hilang, tetapi semua fail lain seperti dokumen, e-mel, fail audio & video, dan banyak lagi. Lihat bagaimana memulihkan dokumen Word yang hilang di Windows 10

Langkah 1. Lancarkan perisian pemulihan pemacu keras EaseUS

Jalankan EaseUS Data Recovery Wizard dan pilih pemacu pada cakera keras anda di mana anda kehilangan atau terpadamkan fail-fail. Klik Scan untuk mula mengimbas semua data dan fail-fail yang hilang.

select and scan the hard drive

Langkah 2. Imbas untuk mencari semua data pemacu keras yang hilang

Perisian EaseUS pemulihan pemacu keras akan mengimbas keseluruhan pemacu-pemacu yang dipilih dan mencari semua fail-fail yang hilang, termasuk semua data tersedia dan tersembunyi.

Preview lost hard drive data

Langkah 3. Pratonton dan pulihkan data dan fail-fail pemacu keras yang hilang

Selepas pratonton, sila pilih fail-fail yang dikehendaki yang anda hilang pada pemacu dan klik Recover untuk menyimpannya ke lokasi yang selamat di PC anda atau peranti simpanan luaran yang lain.

recover data from hard drive