Bagaimana untuk Memulihkan Fail Berformat dengan Perisian Pemulihan Format Percuma

Adakah anda tahu bagaimana memulihkan fail yang diformat seperti foto, dokumen, video, e-mel, dll di Windows 10/8/7? Di halaman ini, anda boleh muat turun percuma perisian pemulihan format - EaseUS Data Recovery Wizard untuk memulihkan fail dari pemacu ke

Isi kandungan

Updated by Brithny on Feb 21,2022

Panduan Pantas: Muat turun Perisian Pemulihan Format untuk Memulihkan Fail Berformat

format recovery software to recover formatted files

Langkah 1. EaseUS Data Recovery Wizard adalah program pemulihan berformat yang berkesan.

Muat turunnya untuk menangani semua masalah yang diformat, pulihkan fail berformat dari mana-mana media penyimpanan.

Langkah 2. Pilih cakera berformat, seperti pemacu keras atau peranti luaran, kemudian klik Imbas.

Langkah 3. Perisian pemulihan format memerlukan sedikit masa untuk mengimbas peranti yang diformat dan memulihkan fail berformat anda.

Berikut ini, anda akan menemui perisian pemulihan format terbaik dan segera membawa semua fail yang hilang dari pemacu berformat.

Navigasi Kandungan:

 1. #1. Mengapa Pemulihan Data Berformat Perlu
 2. #2. Muat turun Percuma Perisian Pemulihan Data Berformat

Bolehkah Data Dipulihkan setelah Memformat

Ya. Data masih dapat dipulihkan setelah diformat selagi anda tidak menyimpan fail baru ke peranti yang diformat.

Apabila anda memformat cakera, kad SD, kad memori, pemacu USB, atau peranti penyimpanan lain, sistem akan menghapus semua failnya dan membuat sistem fail baru pada media penyimpanan. Tetapi sebenarnya, data masih ada di pemacu keras dan anda tidak mempunyai entri ke dalamnya.

Oleh itu, jika anda secara tidak sengaja memformat atau memformat semula pemacu keras, partisi, atau peranti penyimpanan lain, anda masih dapat memulihkan fail yang diformat dengan alat perisian pemulihan format yang kuat.

Mengapa Perisian Pemulihan Data Berformat Perlu

Sekiranya anda pengguna aktif dari pelbagai jenis peranti penyimpanan, anda mungkin tahu bahawa kadangkala anda perlu memformat peranti tersebut supaya dapat digunakan semula dari situasi berikut:

 • Sistem operasi tidak dijumpai
 • Sistem fail tidak sah atau rosak - seperti RAW
 • Tidak dapat mencari fail atau program
 • Peranti tidak dapat diakses
 • Kegagalan cakera keras Utama/Sekunder
 • Ralat cakera

Namun, seperti yang anda ketahui, pemformatan akan menyebabkan kehilangan data yang tidak dapat dielakkan. Nasib baik, anda boleh menggunakan perisian pemulihan format untuk mengambil fail anda sejurus selepas pemformatan. Oleh itu, bagaimana mendapatkan program atau perisian pemulihan format yang boleh dipercayai? Perisian pemulihan data percuma - EaseUS Data Recovery Wizard adalah digalakkan di sini untuk anda mencuba.

Mengesyorkan: Muat turun Percuma Perisian Pemulihan Data Berformat

Sekiranya anda lebih suka kaedah percuma untuk memulihkan fail yang diformat, format EaseUS perisian pemulihan data percuma adalah pilihan optimum anda. EaseUS Data Recovery Wizard banyak digunakan untuk pemulihan format, pemulihan fail yang dihapus, pemulihan data tong kitar semula dikosongkan , pemulihan partisi hilang, pemulihan partisi RAW, dan banyak lagi.

EaseUS Data Recovery Wizard adalah cekap dan boleh dipercayai dalam pemulihan fail berformat, terutama dalam mengimbas dan memulihkan fail dari pemacu keras/cakera berformat, partisi, pemacu denyar USB, kad SD, kad memori, dan peranti penyimpanan lain yang serasi dengan Windows.

Kelebihan:

 1. Fleksibel: Pratonton semasa mengimbas, cepat mencari data melalui penapis, simpan hasil imbasan.
 2. 100% Selamat: Tidak ada pemalam, tidak ada virus, bersih.
 3. Cekap: Mod Imbasan Pantas dan Imbasan Lanjutan membantu mencari semuanya dengan kelajuan pantas, memulihkan data dalam kualiti tinggi.

Keburukan:

Edisi Percuma hanya menyokong kapasiti pemulihan data 2GB. Untuk pemulihan data tanpa had, anda boleh menaik tarafnya menjadi EaseUS Data Recovery Pro Edisi.

Muat turun perisian pemulihan data berformat lengkap ini dan ikuti tutorial di bawah untuk mendapatkan kembali data yang hilang.

Tutorial Video mengenai Cara Memulihkan Fail Berformat pada Windows 10/8/7

Untuk panduan langsung, tonton video ini dan ikuti untuk membawa kembali fail anda yang hilang dari pemacu berformat dengan perisian pemulihan format EaseUS:

Panduan Langkah-demi-Langkah: Pulihkan Fail dari Pemacu Keras Berformat secara Percuma

Perisian pemulihan data EaseUS memang mesra pengguna. Anda hanya berjarak tiga langkah dari data berharga anda. (Walaupun langkah-langkah di bawah ini menunjukkan cara memulihkan fail dari pemacu keras yang diformat, anda juga dapat menggunakannya untuk memulihkan fail dari peranti lain yang diformat.)

Ikuti untuk memulihkan fail berformat anda secara percuma sekarang:

Langkah 1. Lancarkan perisian pemulihan pemacu keras EaseUS

Jalankan EaseUS Data Recovery Wizard dan pilih pemacu pada cakera keras anda di mana anda kehilangan atau terpadamkan fail-fail. Klik Scan untuk mula mengimbas semua data dan fail-fail yang hilang.

select and scan the hard drive

Langkah 2. Imbas untuk mencari semua data pemacu keras yang hilang

Perisian EaseUS pemulihan pemacu keras akan mengimbas keseluruhan pemacu-pemacu yang dipilih dan mencari semua fail-fail yang hilang, termasuk semua data tersedia dan tersembunyi.

Preview lost hard drive data

Langkah 3. Pratonton dan pulihkan data dan fail-fail pemacu keras yang hilang

Selepas pratonton, sila pilih fail-fail yang dikehendaki yang anda hilang pada pemacu dan klik Recover untuk menyimpannya ke lokasi yang selamat di PC anda atau peranti simpanan luaran yang lain.

recover data from hard drive

Selain pemulihan format, anda juga dapat menggunakan perisian ini untuk memulihkan fail setelah dihapus, mengosongkan tong kitar semula, serangan virus, kerosakan OS, pemasangan semula sistem, dan kes yang lebih rumit.

Untuk pengetahuan anda: Sekiranya anda menghadapi masalah format yang lebih rumit, EaseUS Data Recovery Wizard gagal membantu. Jangan risau. Cubalah perkhidmatan pemulihan data EaseUS seperti yang disenaraikan di sini, data anda masih bagus untuk dipulihkan.

Adakah Anda Memerlukan Perkhidmatan Pakar Pemulihan Data?
Anda mungkin memerlukan bantuan lebih lanjut untuk situasi kehilangan data yang sukar seperti memformat semula pemacu, cakera RAW, kehilangan partisi, kegagalan memperpartisi semula dan ralat boot sistem. Rujuk dengan Pakar Pemulihan Data EaseUS untuk perkhidmatan pemulihan manual satu-satu yang menjimatkan kos. Mereka boleh menawarkan perkhidmatan berikut setelah diagnosis PERCUMA:
1. Nyahformat pemacu
2. Baiki RAID, cakera RAW atau sistem operasi
3. Pulihkan partisi yang hilang (yang tidak dapat dipulihkan oleh perisian)

Pengakhir kata

Di halaman ini, kami menerangkan mengapa anda perlu memformat peranti penyimpanan dan mengapa fail yang diformat dapat dipulihkan. Untuk segera memulihkan fail berformat anda, kami mencadangkan anda mencuba perisian pemulihan data cakera berformat yang boleh dipercayai untuk mendapatkan bantuan.

EaseUS Data Recovery Wizard adalah sama sekali membantu dalam menanganinya. Perisian pemulihan format ini dapat memulihkan fail dari pemacu keras yang diformat, partisi, dan banyak lagi. Ia juga menyokong untuk menyelesaikan masalah berkaitan pemformatan lain seperti pemacu belum diformat dan memulihkan data dari komputer riba setelah memformat.

Jangan ragu untuk mendapatkan perisian pemulihan fail berformat ini untuk mendapatkan kembali data anda yang hilang dalam situasi kehilangan data yang berbeza.

Orang Juga Bertanya Mengenai Pemulihan Berformat

Sekiranya anda mempunyai soalan lebih lanjut dalam pemulihan berformat, periksa soalan dan jawapan di bawah. Anda mungkin mendapat jawapan pantas di sini.

1. Apakah perisian terbaik untuk memulihkan pemacu berformat?

Seperti yang kita ketahui bahawa terdapat banyak perisian pemulihan data di seluruh dunia, bagaimanapun, tidak semuanya berkelayakan dalam memulihkan pemacu berformat. Di sini, kami mengumpulkan senarai 15 perisian pemulihan pemacu keras terbaikdalam tahun 2021 bahawa anda boleh memilih yang mana sahaja untuk memformat pemacu anda:

 1. #1. EaseUS Data Recovery Wizard
 2. #2. Stellar Data Recovery
 3. #3. Disk Drill
 4. #4. Recuva
 5. #5. Recover My Files
 6. #6. Acronis Revive
 7. #7. R-Studio
 8. #8. Data Rescue
 9. #9. OnTrack EasyRecovery
 10. #10. Wise Data Recovery Software
 11. #11. Puran Data Recovery
 12. #12. Glary Undelete
 13. #13. Orion File Recovery
 14. #14. PC Inspector File Recovery
 15. #15. TestDisk Data Recovery

2. Bagaimana saya dapat memulihkan data berformat saya?

Pada dasarnya, apabila anda kehilangan fail setelah memformat pemacu keras atau peranti penyimpanan lain, anda mempunyai dua cara untuk memulihkan data yang diformat:

 1. 1]. Pulihkan dari Sandaran: Sekiranya anda telah membuat sandaran data yang hilang, anda dapat memulihkan data berformat dengan mudah dari sandaran.
 2. 2]. Pulihkan dengan Perisian Pemulihan Format: Jika anda tidak mempunyai sandaran data berformat, peluang terakhir tetapi terbesar anda adalah membiarkan perisian pemulihan format yang boleh dipercayai untuk membantu.

EaseUS Data Recovery Wizard seperti yang disyorkan di halaman ini bagus untuk anda mencuba.

3. Adakah pemformatan akan menghapuskan semua data?

Memformat cakera tidak akan menghapus data pada cakera, hanya jadual alamat. Dengan kata lain, data berformat anda tidak dihapuskan sepenuhnya. Data masih dapat dipulihkan dengan perisian pemulihan data berformat yang boleh dipercayai.

Selagi orang memahami bahawa pemformatan bukan cara selamat 100 peratus untuk menghapus semua data dari komputer anda, maka mereka dapat membuat pilihan antara pemformatan dan kaedah yang lebih selamat.

Sekiranya anda memilih cara selamat untuk menghapus semua yang ada di cakera anda, rujukWipe Disk untuk bantuan.