Perisian Pembatal Penghapusan Percuma untuk Windows 10

Apabila anda tersilap padam, mengosongkan tong kitar semula atau fail dan folder yang dikeluarkan secara kekal pada Windows 10, bagaimanakah memulihkan data yang hilang? Perisian percuma pembatal penghapusan Windows 10 terbaik - Edisi Percuma Pemulihan Data EaseUS akan membantu anda membatalkan penghapusan fail yang hilang pada Windows 10 dalam 3 langkah mudah.

Isi kandungan

Updated by Brithny on Oct 25,2021

Cara membatalkan penghapusan data yang hilang Windows 10

"Jumaat lalu, kakak saya datang untuk menghabiskan hujung minggu dan dia menggunakan komputer saya untuk menyelesaikan kerja rumah dalam talian malam itu. Semuanya kelihatan biasa, sehingga dia memberitahu saya bahawa failnya hilang di komputer saya.

Saya memeriksa komputer dan mendapati bahawa beberapa fail penting di desktop komputer saya telah dihapuskan bersama dengan failnya. Tiada fail yang muncul dalam Tong Kitar Semula. Kakak saya memberitahu bahawa dia telah menghantar fail itu kepada rakan sekelasnya. Satu - satunya yang saya perlu adalah untuk membatalkan penghapusan fail yang sepatutnya dihantar kepada guru pembimbing saya bulan depan. Adakah perisian penghapusan percuma Windows 10 yang dapat membantu saya memulihkan data Windows 10 yang dihapus secara langsung? "

Memulihkan fail yang tidak dihapuskan dari Tong kitar semula

Selalunya, apabila anda memadamkan fail pada desktop Windows 10 atau partition pemacu keras, anda boleh mengembalikannya secara langsung dari tong sampah dengan langkah berikut:

Buka Tong Kitar Semula> Cari dan klik kanan pada fail yang dipadam> Pilih "Pulihkan" untuk membatalkan penghapusannya.

Fail yang dipilih akan dikembalikan secara automatik ke lokasi asalnya.

Walau bagaimanapun, jika anda mengosongkan tong sampah atau melakukan operasi penghapusan kekal, pemulihan cepat ini mungkin tidak dapat dijalankan. Perisian penghapusan percuma yang boleh dipercayai untuk Windows 10 adalah pilihan terbaik anda.

Penyelesaian: muat turun Windows 10 membatalkan penghapusan perisian percuma untuk menyelamatkan data

Untuk memulakan proses penghapusan, ikuti penyelesaian yang disediakan di sini untuk menyelamatkan data berharga yang hilang secepat mungkin:

  1. # 1: Berhenti menggunakan peranti apabila anda menghapus atau kehilangan fail

Jangan gunakan komputer atau peranti setelah data terhapus atau hilang. Jikalau tidak, fail yang hilang akan ditimpa oleh data yang baru.

  1. # 2: Muat turun Windows 10 perisian percuma untuk mendapatkan bantuan

EaseUS perisian pemulihan data percuma - Wizard Pemulihan Data Edisi Percuma dapat membantu anda dengan penyelesaian yang paling dipercayai.

TAMBAHAN: Juga disarankan supaya anda tidak mengeluarkan ratusan ringgit untuk membatalkan penghapusan sejumlah besar data di pusat perkhidmatan pemulihan data. Ia mahal dan kecekapannya rendah.

Dengan perisian ini, pengguna dapat memulihkan fail 2GB secara percuma hanya dalam 3 langkah. Anda hanya perlu memuat turun perisian ini dan membiarkan ia membatalkan penghapusan sekarang.

Pulihkan data yang hilang di Windows 10 dengan perisian penghapusan percuma EaseUS

EaseUS Data Recovery Wizard Free Edition adalah perisian pembatal penghapusan percuma profesional untuk Windows 10. Ia juga dianggap sebagai perisian pembatalan penghapusan percuma terbaik dalam menyelesaikan kes penghapusan data lain.

Ia membolehkan anda memulihkan data Windows 10 dari kes penghapusan di bawah:

  • Pulihkan fail yang dipadam setelah mengosongkan tong kitar semula
  • Pemulihan fail yang dipadam Ctrl + Z
  • Pulihkan data dari partisi yang dihapus atau hilang
  • Pulihkan fail yang dipotong
  • Pulihkan fail yang hilang dalam potong dan tampal
  • Pulihkan fail yang dipadamkan oleh Shift + Delete

Sekarang, anda boleh menggunakan EaseUS Data Recovery Wizard, dan ikuti tutorial video atau panduan langkah demi langkah di bawah untuk memulihkan fail dan data Windows 10 yang hilang dengan cepat dengan beberapa klik mudah:

Petua
Sekiranya anda perlu memulihkan lebih dari 2GB data, tingkatkan perisian ini ke versi pro atau anda boleh memuat turun secara langsung EaseUS Data Recovery Wizard Professional dari halaman produknya.

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Setiap kali masalah kehilangan data berlaku di komputer atau peranti anda pada Windows 10, biarkan EaseUS Data Recovery Wizard Percuma melayan anda dan memulihkan semua data anda dengan mudah.