Pemulihan Fail yang Dihapus Ctrl+Z

Perisian pemulihan data EaseUS dapat memulihkan sepenuhnya fail yang dihapuskan oleh ctrl+z di bawah Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista. Berasa senanglah untuk memuat turun perisian nyahpenghapusan terbaik untuk mengurungkan arahan ctrl z dan mendapatkan fail ya

Isi kandungan

Updated by Cedric on Oct 22,2021

Ctrl + Z Memadamkan Fail Saya, Cara Membuat Urung

"Saya memotong dan menampalkan beberapa foto ke folder yang saya buat di desktop. Kemudian saya memadam beberapa foto tersebut. Selepas itu, dengan menggunakan ctrl+z, saya mengganti foto-foto itu kembali ke sana. Tetapi apa yang berlaku adalah, dengan menekan ctrl+z, ia menghapus keseluruhan folder dengan semua foto di dalamnya. Tetapi sekali lagi, menekan ctrl+z menggantikan folder itu kembali ke desktop, tetapi semua data yang ada di folder itu hilang, dan ctrl+z tidak akan berfungsi lagi.Saya memeriksa kedudukan asal di mana saya menyalinnya, dan mereka juga tidak berada di sana. Bagaimana saya memulihkan fail yang dipadam dari Ctrl Z? Sebarang pertolongan akan dihargai."

Suatu alat yang sangat berguna yang menjadikan kerja lebih mudah adalah pintas Windows, dan yang paling banyak kita gunakan ialah "Ctrl+C", "Ctrl+X", "Ctrl+V" dan "Ctrl+Z". Tiga jalan pintas yang didepan adalah mengenai "salin, potong dan tampal" yang sering kita gunakan, sementara yang terakhir adalah mengenai "urung perubahan". Dengan menekan kekunci Ctrl+Z secara serentak, kita dapat mengurungkan tindakan sebelumnya yang kita buat atau memulihkan fail data lain yang sedang kita kerjakan. Walau bagaimanapun, ia bukan kunci induk. Seperti yang diberitahu oleh senario, beberapa pengguna telah kehilangan fail dengan menekan Ctrl+Z secara silap dan meminta cara untuk memulihkan fail yang dipadam. Jangan risau. Di halaman ini, kami akan menunjukkan kepada anda dua kaedah berkesan untuk memulihkan fail Windows 10 Ctrl+Z yang dipadamkan. Baca dan dapatkan maklumat.

Bagaimana untuk Memulihkan Fail yang Dihapus oleh Pintasan Ctrl+Z di Windows 10/8/7

Di sini, anda akan menemui dua penyelesaian praktikal untuk pemulihan fail Ctrl+Z. Anda boleh mengikuti salah satu untuk memulihkan fail yang hilang.

Kaedah 1. Urung Cepat Ctrl+Z Padam

Sekiranya anda gagal uring penghapusan dengan menekan Ctrl + Z pada papan kekunci, anda boleh mengklik kanan dalam folder dan memilih pilihan 'Urung hapus'.

  • Klik Mula Komputer;
  • Cari dan lokasi folder yang dulu mengandungi fail yang dipadam;
  • Klik kanan pada folder dan pilih Urung padam;
  • Oleh itu, ini dengan sesuainya akan memulihkan fail yang baru anda hapus seperti Ctrl+Z.

Kaedah 2. Pulihkan Fail yang Dihapus Windows 10 Ctrl+Z dengan Perisian Pemulihan Fail EaseUS

Sekiranya cara di atas tidak berfungsi, jangan putus asa. Anda masih mempunyai peluang besar untuk memulihkan fail yang dihapus Windows 10 Ctrl+Z dengan menggunakan perisian pemulihan data yang kompeten. EaseUS Data Recovery Wizard membolehkan anda memulihkan fail yang dipadam secara tidak sengaja dari oemacu keras, SSD, pemacu denyar USB, pemacu keras luaran, dan banyak lagi dengan beberapa klik. Sekarang, muat turun perisian pemulihan data ini untuk memulihkan folder dan fail yang dihapus Ctrl+Z dengan panduan langkah demi langkah.

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Lebih Lanjut Mengenai Ctrl+Z Penghapusan Fail di Windows 10

Kekunci pintasan Ctrl di Windows memberikan kemudahan besar kepada pengguna. Bila digunakan bersama dengan kekunci lain, ia dapat melakukan banyak fungsi berguna, seperti yang disebutkan di awal artikel. Mari berbincang lebih lanjut mengenai Ctrl+Z di sini.

Apa yang Ctrl+Z lakukan dalam Pelayar Fail?

Menekan kombinasi kekunci Ctrl+Z dapat mengembalikan perkara terakhir yang anda klik, taip, atau ubah ke keadaan sebelumnya. Lebih pantas dari mengklik ciri Edit> Urung! Sekira anda tidak sengaja memadam fail di di Pelayar Windows atau Pelayar Fail, tekan Ctrl+Z dapat memulihkan fail yang dipadam dengan serta-merta tanpa perlu dibuka Tong Kitar Semula.

Apa Yang Berlaku jika Anda Menekan Ctrl+Z?

Seperti yang dikatakan sebelumnya, menekan Ctrl+Z dapat urung tindakan terakhir yang anda buat. Ctrl+Z juga berfungsi dalam banyak keadaan di mana pilihan Urung tidak tersedia.

Bagaimana Saya Memulihkan Fail yang Dihapus dari Ctrl+Z?

Anda boleh menggunakan dua pendekatan dalam artikel ini untuk memulihkan fail yang dihapus dari Ctrl+Z. Untuk memulihkan fail yang dipadamkan secara kekal di Windows 10, kaedah terbaik adalah dengan menggunakan EaseUS Data Recovery Wizard untuk mendapatkan bantuan.

Bagaimana untuk memulihkan fail yang hilang oleh Ctrl+Z pada Mac?

Pulihkan fail yang hilang dari Ctrl+Z, penghapusan tidak sengaja, pemformatan pemacu keras, kerosakan OS, serangan virus, atau sebab lain; anda boleh menggunakan EaseUS Data Recovery Wizard untuk Mac untuk pertolongan. Ia menyokong pemulihan foto, pemulihan video, pemulihan dokumen, pemulihan sandaran, dan banyak lagi.