Memulihkan Fail yang Dihapus dari Pemacu Kilat USB / Pemacu Keras Luaran [Mudah, 2 hingga 10 Minit] - EaseUS

Di sini anda dapat mempelajari cara memulihkan fail yang dipadam dari pemacu kilat USB, pemacu keras luaran, kad memori, dan lain-lain dengan perisian pemulihan data EaseUS melalui klik mudah.

Isi kandungan

Updated by Arya on Apr 21,2021

Pemulihan Pemacu Keras Luaran Pantas

Melalui bantuan cakera keras luaran berkapasiti tinggi, anda dapat memindahkan sejumlah besar data ke PC atau komputer riba yang lain. Satu-satunya masalah adalah bahawa semakin banyak data disimpan di pemacu keras luaran, semakin besar kemungkinan ianya hilang. Namun, jangan risau, anda boleh memulihkan fail yang dipadam dari pemacu keras luaran Ia hanya memerlukan tiga langkah untuk memulihkan data yang hilang dari peranti simpanan.

 1. Fail yang dipadam dari USB / Pemacu Keras Luaran
 2. unca Kehilangan Data Pemacu Keras Luaran
 3. Perisian Pemulihan Keras Luar Terbaik
 4. Cara Memulihkan Fail dari Pemacu Keras Luaran / USB
 5. Soalan Pemulihan Data Pemacu Keras Luara

Fail terpadamkan dari Pemacu Keras Luaran / USB

Saya telah menyimpan banyak fail Word dan Excel penting saya pada pemacu kilat USB 64 GB.Namun,dua jam yang lalu, saya tersilap memadam beberapa fail. Lebih-lebih lagi, saya tidak dapat memulihkan data yang dipadamkan dari tong kitar semula. Bagaimana saya memulihkan fail yang dipadam dari pemacu denyar USB? Terima kasih, terlebih dahulu ."

Kini, peranti storan mudah alih seperti pemacu kilat USB, kad memori,pemacu keras luaran menjadi bahagian signifikan dalam kehidupan masyarakat. Ia menyimpan data penting anda seperti muzik, foto, video, dll.Walau bagaimanapun, kadang-kadang kehilangan data yang tidak dijangka berlaku oleh sebab-sebab tertentu menyebabkan anda kehilangan semua data penting dalam beberapa saat. Bagi menyimpan fail, anda perlu mengetahui cara memulihkan data dari peranti mudah alih.

Punca Kehilangan Data Pemacu Keras Luaran

Utamakan mengetahui punca kehilangan data sebelum keadaan bertambah buruk. Anda boleh menyelesaikan masalah dengan cara yang baik jika anda dapat mengenal pasti penyebabnya.

 • Kerosakkan Pemacu Keras
 • Format Pemacu Keras
 • Rasuah Perisian
 • Virus atau perisian hasad
 • Kesilapan manusia

Perisian Pemulihan Keras Luar Terbaik.

Mengapakah ada kemugkinan untuk memulihkan data yang hilang dari pemacu keras luaran? This is the thing. Fail yang dihapus biasanya tidak hilang sebenarnya malah hanya disembunyikan, dan menunggu untuk diterokai dengan cara lain. Anda boleh memanfaatkan fakta ini dan memulihkan fail terhapus yang anda mahukan!

Apakah kaedah terbaik untuk memulihkan fail yang dipadam dari USB atau pemacu keras luaran? Biasanya, untuk memulihkan fail yang dipadam dari pemacu keras luaran agak susah untuk kebanyakan pengguna. Bagi memulihkan data yang hilang alat penyingkiran data yang cepat dan kuat disyorkan. Anda boleh menggunakan EaseUS Data Recovery Wizard untuk memulihkan data yang dipadam.

Mengapakah perisian pemacu keras luaran adalah yang terbaik untuk pemulihan data ? Hal ini demikian kerana, ia menonjolkan kemampuannya yang sangat baik. Anda dapat melihat kelebihannya dalam jadual ini:

Ciri - ciri Maklumat perinci
Pemulihan yang Disokong Pemulihan yang disingkirkan, pemulihan berformat, tong kitar semula pemulihan pemulihan RAW dan banyak lagi.
Fail Sokongan Foto, audio, muzik, e-mel, Word, PPT, Excel, PDF, teks, dll.
Pratonton Sebelum Pemulihan Anda dapat melihat fail yang hilang sebelum pemulihan sebenar dan memastikan apa - apa yang hilang ditemui.
Memperbaiki Imej Ia menyokong untuk memperbaiki gambar JPEG / JPG yang rosak pada pemacu cakera keras, kad SD, kad memori, atau media pengestoran lain.

Cara Memulihkan Fail dari Pemacu Keras Luaran / USB

EaseUS Data Recovery Wizard adalah perisian fail yang mudah dan komprehensif diguna untuk membantu anda memulihkan data yang diformat, memulihkan fail yang dihapus dari pemacu keras dan memulihkan data dari sekatan yang hilang pada Windows 10 / 8.1 / 8/7 / Vista / XP. Anda boleh memuat turun dan memasang perisisan data pemulihan di PC anda dan menonton tutorial video untuk memulihkan semua fail yang hilang sekarang:

Bagi memulihkan fail yang dipadam dari pemacu keras luaran:

Langkah 1. Lancarkan perisian pemulihan pemacu keras EaseUS

Jalankan EaseUS Data Recovery Wizard dan pilih pemacu pada cakera keras anda di mana anda kehilangan atau terpadamkan fail-fail. Klik Scan untuk mula mengimbas semua data dan fail-fail yang hilang.

select and scan the hard drive

Langkah 2. Imbas untuk mencari semua data pemacu keras yang hilang

Perisian EaseUS pemulihan pemacu keras akan mengimbas keseluruhan pemacu-pemacu yang dipilih dan mencari semua fail-fail yang hilang, termasuk semua data tersedia dan tersembunyi.

Preview lost hard drive data

Langkah 3. Pratonton dan pulihkan data dan fail-fail pemacu keras yang hilang

Selepas pratonton, sila pilih fail-fail yang dikehendaki yang anda hilang pada pemacu dan klik Recover untuk menyimpannya ke lokasi yang selamat di PC anda atau peranti simpanan luaran yang lain.

recover data from hard drive

Soalan Lazim Pemulihan Data Pemacu Keras Luaran

Diguna untuk Windows 10/8.1/8/7

Apakah penyebab kehilangan data dari pemancu keras luaran?

 1. Kerosakan Pemacu Keras
 2. Format Pemacu Keras
 3. Rasuah Perisian
 4. Virus atau perisian hasad
 5. Kesilapan manusia...

Bagaimana memulihkan fail yang dipadam dari pemacu keras luaran?

Bagi memulihkan fail yang dipadam dari pemacu keras luaran:

Langkah 1. Jalankan perisian pemulihan data USB.

Langkah 2. Imbas semua fail yang hilang dari USB.

Langkah 3. Pulihkan semua fail yang hilang dari USB.

Mana perginya fail yang dipadam dari cakera keras luaran?

Pemacu keras luaran anda mempunyai folder kitar semula sendiri di mana fail yang padam disimpan.Bagi menghapus fail yang dihapuskan, kita perlu mengakses folder tong kitar semula pemacu keras luaran terlebih dahulu.

Bolehkah saya memulihkan data dari pemacu keras luaran saya secara percuma?

Ya. Menggunakan EaseUS, pemulihan pemacu keras luaran adalah percuma jika pemulihkan menagambil 2GB data atau kurang.

Mengapa fail yang dipadam dapat dipulihkan?

Apabila anda memadam fail, fail tersebut sebenarnya tidak dipadamkan - fail tersebut kekal berada di dalam pemacu keras anda, walaupun setelah anda mengosongkannya dari tong Kitar Semula. Ini membolehkan pemulihan data dilakukan.