Pulihkan Fail Dengan Perisian Pemulihan Data Seagate

Perisian pemulihan data Seagate dapat mengembalikan semua data yang hilang dari pemacu keras Seagate. Muat turun perisian pemulihan data EaseUS dan gunakan untuk memulihkan fail yang hilang sekarang.

Isi kandungan

Updated by Brithny on Aug 20,2021

Bagaimana anda dapat memulihkan data yang hilang dengan selamat dari mana-mana cakera keras Seagate semasa ia rosak atau diformat. Perisian pemulihan data Seagate dapat mengambil semula semua data yang hilang dari cakera keras Seagate. Muat turun perisian pemulihan data EaseUS dan gunakan untuk memulihkan fail yang hilang sekarang.

Soal dan Jawab Navigasi Pantas

1. Berapa Kos Pemulihan Data?

Pixel8 berharga $99 sementara EaseUS Data Recovery Wizard hanya berharga $69.95 sahaja.

2. Apakah Perisian Pemulihan Data Seagate Terbaik?

Berdasarkan jadual di bawah, anda dapat mengetahui bahawa perisian pemulihan data EaseUS adalah yang terbaik.

3. Bagaimana untuk Mendapatkan Kembali Data Seagate dengan EaseUS

Langkah 1. Pilih dan imbas partisi cakera keras. Langkah 2. Pratonton data dari cakera keras yang dicari oleh hasil imbasan. Langkah 3. Pulihkan data pemacu keras yang hilang.

4. Bagaimana Memulihkan Data dari Peranti yang Rosak Fizikal?

1. Buka kes 2. Hantar peranti anda 3. Tetapkan semula peranti.

Mengapa Anda Kehilangan Data HDD Seagate

Adakah anda tidak sengaja memadam atau kehilangan fail anda di cakera keras Seagate? Kehilangan data adalah salah satu perkara terburuk yang boleh berlaku kepada pemilik PC. Tidak ada yang lebih buruk daripada kehilangan data yang sangat penting. Pemacu Seagate sangat popular di kalangan pengguna. Walau bagaimanapun, tidak kira apa jenis peranti yang anda gunakan, anda mempunyai risiko kehilangan data. Beberapa sebab boleh menyebabkan kehilangan data dari pemacu keras Seagate atau media penyimpanan lain. Sebab utama adalah seperti berikut:

Mendapatkan salah satu daripada masalah di atas, anda akan menghadapi bencana kehilangan data yang dahsyat. Pada masa ini, Perisian pemulihan data Seagate yang effisen tetap menjadi satu-satunya penawar untuk menyelamatkan fail anda. Seterusnya, anda dapat mengetahui lebih banyak perincian mengenai program pemulihan data Seagate.

Berapa Kos Pemulihan Data

  • Pixel8 - $99
  • EaseUS Data Recovery Wizard - $69.95

Seagate sendiri memberi kami Perisian Pemulihan (Pixel8) dan Pemulihan Dalam Makmal (perkhidmatan pemulihan manual). Di sini kita akan bercakap mengenai Pixel8 danEaseUS Data Recovery Wizard. Pixel8, perisian pemulihan penghapusan fail yang kuat, membolehkan anda memulihkan fail anda setelah fail dihapus, diformat dan banyak lagi. Ia memerlukan $99 untuk memulihkan data dengan Pixel8 dari Seagate.

Sementara untuk perisian pemulihan data EaseUS, kosnya jauh lebih rendah. Hanya memerlukan $69.95 untuk memulihkan data Seagate yang hilang. Lebih-lebih lagi, jika data anda tidak lebih dari 2GB, anda boleh mendapatkan perisian pemulihan data percuma EaseUS untuk menyelamatkan foto, video, dokumen, atau lain-lain.

Apakah Perisian Pemulihan Data Seagate Terbaik

Terdapat banyak program pemulihan data yang membolehkan anda memulihkan data Seagate tetapi yang manakah dapat memenuhi keperluan anda dengan sebaik-baiknya? Bagaimana anda dapat memilih yang tepat di antara pelbagai pilihan? Untuk mengetahui perisian pemulihan data Seagate yang terbaik, saya telah membandingkan Pixel8 dan EaseUS Data Recovery Wizard. Anda dapat melihat butiran di bawah:

Perbandingan Pixel8 (dari Seagate) EaseUS Data Recovery Wizard
Kos $99 $69.95
Batasan penggunaan Tidak Percuma 2GB percuma
Imbasan pantas
Imbasan mendalam pilihan
Pratonton fail
Penapis fail/carian
Sistem fail yang disokong NTFS/FAT16/FAT32/exFAT FAT12/16/32, exFAT, NTFS,ext2/3, HFS+, ReFS
Ciri-ciri yang unik Uji peranti; Padamkan data Peranti yang dikenali pasti dan disokong seperti GoPro, Canon, Sony, dan DJI; Kualiti pemulihan FAT yang baik; Prestasi baik pemulihan direktori asal NTFS

Bagaimana untuk Memulihkan Data dari Pemacu Keras Seagate

Dari jadual, kita dapat membuat kesimpulan bahawa EaseUS perisian pemulihan data dapat memenuhi keperluan anda dengan yang terbaik. Lebih murah dan menyokong lebih banyak sistem fail. Ia dapat memulihkan fail dari pemacu keras Seagate setelah kerosakan perisian, kerosakan cakera, kehilangan partisi, dll. Ia juga menyokong banyak media penyimpanan seperti pemacu keras, pemacu USB, kad memori, kamera digital, pemacu Zip, cakera liut ... Ikuti perincian untuk mendapatkan kembali data Seagate.

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Cara Memulihkan Data dari Peranti Yang Rosak Fizikal

Sekiranya pemacu keras Seagate anda rosak secara fizikal dan anda pasti bahawa anda tidak dapat menggunakan perisian untuk mendapatkan kembali data, anda harus meminta bantuan manual. Perkhidmatan Pemulihan Data Seagate In-Lab mungkin merupakan pilihan yang bagus bagi sebahagian daripada kamu yang kehilangan data penting dari pemacu keras Seagate. Harga pemulihan data boleh berharga dari $499 hingga $2,000, dan kadang-kadang, ia akan lebih tinggi. Bayaran tersebut terletak pada keadaan kehilangan data yang berbeza. Anda perlu membuka kes anda dan menghantar peranti anda ke Seagate dan biarkan pakar memulihkan data anda. Setelah pemulihan selesai, para pakar akan menghantar kembali data selamat pada pemacu baru yang hanya anda dapat akses.

manually recover data with Seagate

Kesimpulannya

Anda mesti belajar melindungi data anda untuk mengelakkan kehilangan data. Sentiasa mempunyai sandaran boleh memberi anda kebaikan. Sekiranya anda benar-benar kehilangan fail, perisian pemulihan fail EaseUS selalu dapat memberikan anda kebaikan. Perisian ini menjadikannya mudah, cepat dan selamat untuk memulihkan data anda. Anda boleh memuat turun perisian pemulihan data sekarang dengan arahan untuk mengetahui sama ada data anda dapat dipulihkan.