Bagaimana untuk Memulihkan Folder yang Dihapus dengan Mudah

Folder biasanya menyimpan banyak fail penting. Sekiranya anda tidak sengaja memadamkan sesuatu folder, semua fail di dalamnya akan hilang. Tetapi mustahil untuk memulihkan folder itu sendiri dan kemudian anda akan merasa terganggu. Tetapi anda boleh memul.

Isi kandungan

Updated by Arya on May 28,2021

Mengapa Folder yang Dihapus Dapat Dipulihkan

Apabila folder telah dihapus dari komputer, fail di dalamnya kelihatan hilang. Sebenarnya, fail-fail ini tidak dimusnahkan dengan segera. Windows hanya menandakan ruang pemacu keras sebagai tersedia untuk digunakan dengan mengubah satu ankara dalam jadual fail supaya entri fail tidak akan dipaparkan di Komputer Saya atau perintah DIR baris arahan, dll. Kawasan data tetap utuh. Inilah sebab utama mengapa folder yang dipadam dapat dipulihkan. Sekiranya anda berjaya memulakannya nyahpadam fail sebelum Windows menggunakan bahagian pemacu keras itu untuk menulis fail baru, apa yang harus anda lakukan ialah menetapkan bendera itu kembali ke "on" dan kemudian anda akan mendapatkan fail tersebut. Semakin cepat anda memulihkan folder, semakin berjaya pemulihan anda.

Bagaimana untuk Memulihkan Folder yang Dihapus dengan EaseUS Data Recovery Software

Untuk memulihkan folder yang dipadamkan, anda harus beralih ke perisian pemulihan data. EaseUS Data Recovery Wizard adalah perisian pemulihan yang paling cekap. Ia dapat memulihkan Word, Excel, PowerPoint, foto, E-mel, pangkalan data, dan semua format dan folder dokumen yang dihapus di Windows, yang telah dikosongkan dari Tong Kitar Semula Windows.

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Apa Yang Lain EASUS Boleh Lakukan untuk Anda

Sebagai tambahan kepada pemulihan folder yang dihapuskan, perisian pemulihan data yang berkesan ini juga dapat melakukan perkara berikut untuk anda:

01

Pemulihan berformat:

Anda masih dapat mengambil data yang hilang setelah format pada peranti anda. Memformat cakera tidak akan menghapus data pada cakera, hanya data pada jadual alamat.

02

Pemulihan kerosakan OS:

EaseUS menyediakan yang boleh dimuat turun WinPE media boleh di-boot supaya anda dapat memulakan komputer dan memulihkan data yang hilang setelah sistem rosak.

 
03

Pemulihan partition RAW:

Anda juga boleh mendapatkan kembali data walaupun cakera keras atau partisi anda tiba-tiba menjadi RAW dan anda tidak dapat mendapatkan data yang disimpan.

04

Pemulihan serangan virus:

Serangan virus boleh menyebabkan kehilangan data, tetapi alat ini dapat memulihkan data anda dengan selamat dan cepat setelah serangan.

 

Keseluruhanya

EaseUS Data Recovery Wizard dengan mudah dapat memulihkan fail, gambar, dokumen, video, dan banyak lagi yang hilang dari penghapusan, ralat pemformatan, kehilangan partisi, kerosakan OS, serangan virus, dan senario kehilangan data lain. Anda juga harus mengambil langkah pencegahan untuk mengelakkan kehilangan data. Contohnya, sering buat sandaran dan katakan tidak untuk mendorong penggunaan selepas kehilangan data.