Bagaimana untuk Memulihkan Rakaman Panggilan yang Dihapus

Tanpa sandaran rakaman panggilan? Bagaimana memulihkan rakaman panggilan yang dipadam? Di sini, anda boleh memuat turun aplikasi pemulihan rakaman panggilan yang dipadam dan memulihkan rakaman panggilan yang dipadam dengan mudah dalam tiga langkah.

Isi kandungan

Updated by Cedric on Sep 17,2021

KANDUNGAN HALAMAN:

Rakaman Panggilan Terhapus Secara Tidak sengaja

"Saya memasang perakam Automatic Call Recorder Pro pada Samsung Galaxy S6 saya. Tetapi pagi ini saya secara tidak sengaja memadamkan beberapa rakaman panggilan penting. Adakah cara untuk mengembalikannya semula? Saya tidak mempunyai fail sandaran."

Automatic Call Recorder adalah aplikasi Android percuma. Ia secara automatik merakam panggilan telefon masuk/keluar anda dari kedua-dua belah pihak dan dapat membantu anda menyandarkan rakaman panggilan ke awan. Oleh kerana aplikasi ini sering digunakan di kalangan pengguna, penghapusan rakaman panggilan secara tidak sengaja sering berlaku. Secara amnya, rakaman panggilan mengandungi maklumat penting yang ingin anda simpan. Oleh itu, mengetahui bagaimana memulihkan rakaman panggilan yang dipadamkan menjadi sangat mustahak.

Bolehkah saya Mendapatkan Rakaman Panggilan yang Dihapus di Android?

Untuk menjawab soalan ini, kita harus mempertimbangkan dua aspek. Yang pertama adalah bagaimana jika rakaman panggilan yang dihapus disimpan di penyimpanan dalaman Android, dan yang lain adalah bagaimana jika rakaman panggilan yang dihapus disimpan di dalam kad memori.

Padamkan Rakaman Panggilan dari Penyimpanan Dalaman Android:

Sekiranya rakaman panggilan disimpan di penyimpanan dalaman Android anda, anda boleh berjaya memulihkan rakaman panggilan yang dipadamkan dengan menggunakan aplikasi pemulihan data seperti EaseUS MobiSaver untuk Android. Atau jika anda telah membuat sandaran awan Android anda yang dijadualkan, pemulihan fail perakaman panggilan yang dihapus juga boleh dilakukan.

Padamkan Rakaman Panggilan dari Kad Memori Android:

Sekiranya rakaman panggilan disimpan pada kad memori yang boleh dicabut, anda juga boleh memulihkan rakaman panggilan yang dihapus dari Perakam Panggilan. Ini kerana semasa anda memadamkan fail dari kad memori, fail tersebut tidak hilang sepenuhnya. Data asal menjadi tidak kelihatan dan tidak akan ditimpa sehingga data baru disimpan. Dalam keadaan ini, anda boleh bergantung pada perisian pemulihan data kad memori.

Bagaimana untuk Memulihkan Rakaman Panggilan yang Dihapus

Pada bahagian ini, kami akan memperkenalkan dua kaedah untuk pemulihan rakaman panggilan. Baca terus dan pilih yang lebih baik mengikut keperluan anda.

Kaedah 1. Pulihkan dengan MobiSaver untuk Android

MobiSaver untuk Android direka untuk pemulihan data Android. Ini membolehkan pengguna memulihkan data yang hilang dalam pelbagai senario, seperti penghapusan secara tidak sengaja, serangan virus, kegagalan peranti, dan rooting. Ini juga menyokong imbasan dan pratonton semua foto, kenalan, mesej Android, dan banyak lagi

Muat turun MobiSaver untuk Android di komputer atau telefon bimbit anda, dan ikuti panduan di bawah untuk mengembalikan rakaman panggilan yang dihapuskan.

Langkah 1. Sambungkan telefon Android anda ke komputer

Pasang dan jalankan EaseUS MobiSaver untuk Android dan sambungkan telefon anda ke komputer. Kemudian klik butang "Mula" untuk membuat perisian mengenali dan menyambungkan peranti anda.

connect Android phone to computer

CATATAN: Kerana perisian hanya dapat mengakses peranti Android yang di-root, anda perlu memastikan bahawa telefon anda telah di-root sebelum pemulihan.

Langkah 2. Imbas telefon Android untuk mencari barang yang disekat

Setelah menyambungkan telefon anda, perisian akan mengimbas peranti dengan cepat untuk mencari semua data yang ada dan yang hilang.

scan blocked messages and calls on Android phone

Langkah 3. Pratonton dan pulihkan data dari telefon Android

Cari dan pratonton semua rakaman panggilan yang dapat dipulihkan dan kemudian pilih yang anda mahukan. Di sini anda dapat menghidupkan pilihan "Hanya item yang dipadam yang dipaparkan" untuk menyenaraikan fail yang dihapuskan sahaja. Akhirnya, anda boleh mengklik butang "Pulihkan" untuk mendapatkan kembali rakaman panggilan yang hilang sekaligus.

Kaedah 2. Pulihkan dengan EaseUS Data Recovery Wizard

Sekiranya kad SD Android anda boleh dicabut keluar, perisian pemulihan cakera keras - EaseUS Data Recovery Wizard adalah pilihan yang baik untuk pemulihan data yang dihapuskan. Semua jenis kad memori Android (kad SD, kad CF, kad MicroSD ...) atau perakam suara termasuk Sony, Samsung, Olympus semua disokong dengan baik. Ini adalah perisian yang boleh dipercayai yang khusus dalam pemulihan data. Selagi data yang hilang tidak ditimpa, anda boleh menggunakannya untuk memulihkan rakaman panggilan yang dihapus atau fail audio yang lain.

Untuk makluman anda, ciri utama perisian ini adalah:

  • Pulihkan pelbagai jenis fail termasuk fail audio, foto, video, dokumen, fail Adobe ...
  • Pulihkan data dari pemacu keras setempatan/luaran, pemacu denyar USB, kad memori, perakam suara, kamera digital dan banyak lagi
  • Pulihkan fail RAW, dihapuskan, diformat, hilang,
  • Pulihkan fail selepas kegagalan OS , Pemasangan OS, serangan virus ...

Muat turun perisian Pemulihan Data EaseUS dan ikuti panduan di bawah ini untuk melihat cara memulihkan rakaman panggilan yang dihapuskan.

Sebelum memulihkan rakaman panggilan yang dipadamkan dari kad SD Android atau perakam suara anda:

Notis:
Anda perlu mengeluarkan kad memori dari telefon Andriod anda dan memasukkannya ke dalam komputer anda melalui pembaca kad. Sekiranya anda menggunakan perakam suara, anda boleh menyambungkan peranti ke komputer anda secara langsung atau mengeluarkan kad penyimpanan dari peranti dan kemudian menyambungkannya ke komputer anda.

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Pengakhir Kata

Sekiranya anda dengan tidak sengaja memadam rakaman suara penting seperti rakaman panggilan dari perakam suara anda atau kad memori Android, jangan risau. Terdapat penyelesaian pemulihan rakaman suara yang mudah dan cekap - EaseUS perisian pemulihan data, program pemulihan popular yang digunakan oleh berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Membantu dalam pelbagai kes kehilangan data yang sukar akan membantu anda memulihkan rakaman suara yang dipadam dan memulihkan fail rakaman yang hilang kerana beberapa sebab lain seperti pemformatan cakera, kegagalan kuasa, jangkitan virus, kerosakan air, dll.