Pemulihan Data CCTV DVR : Bagaimana untuk Mendapatkan Data Dari Cakera Keras DVR

Panduan pemulihan data CCTV DVR adalah untuk anda berjaya mendapatkan data dari cakera keras DVR. Anda dapat memulihkan video/rakaman pengawasan yang dihapus dengan mudah melalui perisian pemulihan data DVR profesional dan sandaran pemacu keras DVR sebelu

Isi kandungan

Updated by Cedric on Oct 22,2021

Sekiranya anda kehilangan video atau rakaman penting dari pemacu keras CCTV DVR dengan penghapusan atau pemformatan cakera, jangan risau. Dalam artikel ini, anda akan mendapat pelbagai jalan untuk Pemulihan data DVR dengan mendapatkan data dari cakera keras DVR dengan keputusan yang memuaskan:

Bolehkah Anda Memulihkan Rakaman yang Dihapus dari DVR?
Kaedah 1. Gunakan perisian pemulihan cakera keras DVR
Kaedah 2. Pulihkan dari sandaran pemacu keras DVR
Bolehkah Rakaman CCTV yang Ditimpa Dipulihkan?

Sekiranya anda tidak mempunyai sandaran atau salinan tambahan video .cctv atau .dvr yang hilang, nampaknya Perisian pemulihan cakera keras DVRhanyalah satu caranya untuk memulihkan video DVR atau rakaman yang dihapus/diformat. Selain itu, lebih berterus terang dan cekap jika anda memperhatikan bagaimana ia menjalankan sepanjang proses pemulihan.

Bolehkah Anda Memulihkan Rakaman yang Dihapus dari DVR?

Adakah anda mempunyai masalah bahawa video dan gambar yang dirakam secara tidak sengaja dihapus atau dipadamkan dari pemacu keras kamera CCTV/DVR? Atau, memformat pemacu keras DVR tanpa menyimpan salinan terlebih dahulu? Sekiranya ini kes yang berlaku kepada anda, bolehkah anda mendapatkan semula rakaman yang dipadam dari peranti digital DVR seperti yang anda mahukan? Sebilangan daripada anda menggunakan peranti keselamatan Dish DVR atau Hikvision DVR, dan anda harus tahu bahawa terdapat juga ciri seperti tong kitar semula yang akan menyimpan rakaman yang dikeluarkan anda buat sementara waktu. Walau bagaimanapun, ia tidak termasuk cara penghapusan kekal atau pemformatan cakera keras. Walaupun begitu, anda dapat memulihkan data digital yang dihapus dengan mudah dari mana-mana penyimpanan DVR melalui perisian pemulihan cakera keras DVR profesional atau sandaran yang dibuat sebelumnya.

recover deleted data from dvr hard drive

Kaedah 1. Gunakan Perisian Pemulihan Cakera Keras DVR

Sekiranya anda tidak mempunyai sandaran atau salinan tambahan video atau gambar CCTV/DVR yang hilang, atau mungkin anda lebih suka pemulihan yang kuat dari fungsi yang canggih, anda masih mempunyai peluang kedua, iaitu melakukan pemulihan fail CCTV/DVR dengan perisian pemulihan pemacu keras yang kuat.

Seperti yang kita semua ketahui, semua rakaman, video dan fail gambar yang ditangkap oleh kamera CCTV atau DVR akan disimpan di dalam pemacu keras atau kad SD secara automatik. Oleh itu, apabila anda memformat, memadam, menghapus atau kehilangan rakaman video penting pada pemacu keras CCTV DVR atau kad SD, anda masih boleh mendapatkannya semula dengan memuat turun perisian pemulihan pemacu keras CCTV/DVR yang kuat - EaseUS Data Recovery Wizard, yang membolehkan anda memulihkan fail yang dihapus, diformat, hilang atau dipadam secara berkesan dalam pemacu keras Windows 10/8/7, kad SD atau peranti penyimpanan USB dalam 3 langkah mudah.

Tambahan, jika video atau gambar anda yang hilang kurang dari 2GB, EaseUS perisian pemulihan fail percuma adalah pilihan tanpa kos.

Bagaimana untuk memulihkan video/rakaman yang dihapuskan dengan perisian pemulihan pemacu keras DVR profesional:

1. Muat turun dan pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard di komputer anda.

select a location and click scan

2. Guna alat pemulihan data untuk mencari dan memulihkan data yang hilang.

Pilih lokasi penyimpanan atau folder tertentu yang mana data terhilang itu berada dan klik butang Scan

Choose files to recover

3. Setelah selesai imbasan, cari fail dan folder yang boleh dipulihkan dalam senarai keputusan imbasan.

Pilih fail berikut dan klik butang Recover. Untuk pilihan lokasi untuk simpan data yang dipulihkan, anda mesti jangan menggunakan pemacu yang asal.

Recover lost data

Selain membantu memulihkan rakaman, gambar atau video CCTV atau DVR yang dihapus atau dipadamkan, anda juga boleh menggunakan perisian pemulihan pemacu keras EaseUS untuk membantu anda pulihkan video kamera web yang dipadam dengan beberapa klik mudah.

Kaedah 2. Pulihkan dari sandaran pemacu keras DVR

Anda telah menyandarkan video pengawasan ke pemacu cakera mudah alih yang bersambung yang lain atau beberapa penyimpanan awan, anda boleh dengan mudahnya memindahkan fail sandaran kembali ke pemacu keras asal, atau secara langsung melihat rakaman yang hilang pada pemacu sandaran.

Langkah 1. Cari dan buka folder sandaran video.

Langkah 2. Cari lokasi video tepat yang telah anda hapus atau hilang dari pemacu keras/kad SD CCTV atau DVR.

Langkah 3. Salin dan simpan video yang dijumpai kembali ke cakera/kad SD.

Mengikut dua cara pemulihan data DVR yang berkesan pada pemacu cakera keras atau kad SD berasaskan komputer, anda boleh memilih yang sesuai dengan kes anda sendiri.

Bolehkah Rakaman CCTV yang Ditimpa Dipulihkan?

Ya, sampai tahap tertentu anda dapat memulihkan sebahagian fail yang ditimpa selepas penghapusan atau pemformatan. Ini adalah satu cabaran besar bagi mana-mana perisian pemulihan data yang dipuji untuk memulihkan fail yang hilang, yang mana ditanda ruang 'kosong' telah dihuni oleh data rawak.

Walaupun begitu, kami membincangkan bagaimana untuk memulihkan fail CCTV yang ditimpa dalam artikel sebelumnya, yang menghuraikan konsep fail yang ditimpa, dan kemungkinan pemulihan fail yang ditimpa.

Dengan mempelajari semua aspek yang membantu pemulihan penuh video CCTV DVR, imej, rakaman atau data lain, kita tahu bahawa perisian pemulihan data yang kuat dapat dipercayai untuk menghidupkan kita dari kepedihan dalam kebanyakan senario kehilangan data. Namun, jika anda mengambil sandaran masa nyata, anda dapat bertahan dari 100% kehilangan data tanpa kehilangan bukti rampasan, kecurian atau jenayah lain, untuk menjamin keselamatan rumah dan pejabat.

EaseUS Todo Backup Percuma adalah program automatik sandaran dan pemulihan cakera keras untuk anda muat turun dan gunakan secara percuma. Dengan dipasang di komputer CCTV anda, anda boleh menjadualkan rancangan sandaran apabila sistem dihidupkan atau dimatikan.