Muat turun Perisian Pemulihan Foto Nikon

Adakah anda mencari penyelesaian pemulihan foto Nikon? Di sini, anda boleh memuat turun perisian pemulihan foto EaseUS untuk mengembalikan fail imej yang dihapus dan hilang dari kad simpanan kamera digital Nikon dengan mudah. Sekiranya fail NEF rosak.

Isi kandungan

Updated by Brithny on Aug 19,2021

Adakah anda mencari penyelesaian pemulihan foto Nikon? Di sini, anda boleh muat turun perisian pemulihan foto EaseUS untuk mengembalikan fail imej yang dihapus dan hilang dari kad simpanan kamera digital Nikon dengan mudah. Sekiranya fail NEF rosak, anda juga boleh memperbaikinya dengan mudah.

Gambaran keseluruhan Foto Nikon yang Hilang (Apa dan Bagaimana)

Nikon camera

Nikon mantap sebagai salah satu jenama paling popular di dunia. Ia semakin banyak digunakan sehingga banyak orang menjadi penggunanya. Tetapi, seperti kebanyakan kamera digital lain, Nikon juga terdedah kepada bencana kehilangan data yang tidak dijangka. Semasa bergambar keluarga, haiwan, binatang liar, pemandangan, dan aktiviti, adakah anda mengambil langkah keselamatan untuk tangkapan gambar yang anda sayangi?

Bagi pengguna kamera digital kompak tradisional Nikon dan kamera Nikon SLR terkini, seperti siri D3, siri D2, D700, D300 (S), D200, D100, D7000, D5000, D3100, D3000, D90, D80 , D70s, D70, D60, D50, D40X, D40, dan COOLPIX A, kesemua ini kehilangan gambar seperti setiap tujuh hari dalam seminggu dengan cara yang serupa tetapi sering berlaku! Contohnya, penghapusan secara tidak sengaja, pemformatan kad SD yang cuai, atau ralat kad memori setelah memasang atau mencabut dari komputer. Tanpa membuat sandaran terlebih dahulu, pada masa ini, anda hanya dapat menggunakan beberapa yang boleh dipercayai dan yang hebat punya perisian pemulihan gambar dan menyokong pemulihan foto Nikon.

Muat turun Perisian Pemulihan Foto Nikon

Sekiranya anda membuat carian dalam talian, anda akan menemui senarai panjang perisian pemulihan data yang mendakwa dapat pulihkan gambar yang hilang dari kamera digital, tetapi yang mana yang terbaik untuk anda percayai?

Di sini, nasihat kami adalah EaseUS Data Recovery Wizard. Perisian ini telah dikemas kini dan diperbaiki berkali-kali, yang memastikan bahawa ia cukup kuat untuk menangani semua senario kehilangan data. Dan dengan wizard langkah demi langkah, ia juga sangat mudah untuk digunakan. Setiap pengguna awal hingga pakar dapat menggunakannya untuk pemulihan foto Nikon.

  • sokongan 100+ format fail, termasuk NEF, TIFF, RAW, JPEG, yang eksklusif untuk kamera Nikon.
  • Kebolehfilteran dalam hasil imbasan, jadi hanya paparkan hasil "Grafik" jika hanya untuk pemulihan foto.
  • Boleh buat carian dalam hasil imbasan, jadi taipkan format fail tertentu, cth., tiff, untuk memaparkan hanya fail .tiff.

Pasangkanlah di komputer anda dan ikuti petua dan tiga langkah mudah untuk menyelamatkan gambar berharga, dan rakaman video yang anda hilang secara kebetulan.

Saiz fail: 40MB
Masa muat turun: 1~2minit

Bagaimana untuk Memulihkan Foto Nikon yang Dihapus

Sebelum meneruskan panduan, pertimbangkan perkara berikut:

Apabila anda memadamkan foto dari kad simpanan kamera, ruang yang dihuni akan ditandai sebagai percuma, tetapi kandungan failnya tetap utuh sehingga fail baru ditulis dan disimpan di tempat tersebut. Setelah ruang yang ditandai dari foto yang hilang telah digunakan oleh data baru, ia menjadi tidak dapat dipulihkan lagi. Itulah Sebab itulah kami meminta anda memuat turun perisian EaseUS secepat mungkin apabila kehilangan data berlaku. Semakin cepat anda melakukan pemulihan, semakin tinggi peluang anda membawa fail kembali.

Berhenti menggunakan kad anda itu, sebaik sahaja anda kehilangan fail di dalamnya. Sekira terus menggunakan kad akan meningkatkan kemungkinan penimpaan data, yang menjadikan data tidak akan dapat dipulihkan semula lagi.

Langkah 1: Sambungkan kad anda ke PC

Masukkan kad ke pembaca kad, dan sambungkan pembaca kad dengan kad didalamnya kepada komputer anda yang berkeadaan baik.

select the sd card and click scan

Langkah 2: Jalankan perisian pemulihan data EaseUS dan imbas kad.

Lancarkan EaseUS Data Recovery Wizard di PC anda dan pilih kad anda di bawah lajur External Devices.

Kemudian klik Scan untuk memulakan pencarian data yang hilang pada kad SD anda sekarang.

find wanted sd card files

Langkah 3: Periksa dan pulihkan data yang hilang.

Anda boleh memeriksa dan melihat fail yang dijumpai dengan mengklik dua kali pada setiap fail tersebut. Kemudian klik Recover untuk menyimpan fail ke lokasi yang selamat di PC anda atau sebarang simpanan luaran. "

recover sd card files

Petua Tambahan - Bagaimana untuk Memperbaiki Fail Rosak Nikon NEF

Fail NEF adalah format fail RAW dari foto digital yang diambil oleh kamera Nikon. Fail NEF menyimpan semua yang dirakam oleh kamera sebelum proses dijalankan, termasuk metadata seperti kamera dan model lensa. Sekiranya anda kehilangan fail Nikon RAW dalam format NEF kerana kerosakan, anda boleh mengikuti penyelesaian untuk memperbaiki foto Nikon.

1. Perbaiki foto Nikon dengan perisian pembaikan foto EaseUS

Perisian ini menyokong untuk memperbaiki foto JPEG / JPG yang rosak pada pemacu keras, kad sd, kad memori, atau media penyimpanan lain. Tidak kira ia hilang atau wujud pada peranti anda. Tonton video dan pulihkan dan perbaiki foto Nikon anda:

2. Buka fail NEF di pemapar imej yang lain

Sekiranya PS tidak dapat membuka fail NEF, anda boleh membukanya dalam program lain. Anda boleh membuka fail NEF tanpa perisian tambahan jika PC anda mempunyai codec yang tepat di komputer anda. Fail NEF juga dapat dibuka dengan alat foto dan grafik yang paling popular. Peranti mudah alih boleh membuka fail NEF juga. Google Snapseed adalah suatu aplikasi yang menyokong format ini.

3. Tukarkan NEF ke format fail lain

Sekiranya fail NEF gagal dibuka di Photoshop dan mendapat ralat "Tidak dapat membuka fail NEF di Photoshop", ubahkan ia menjadi format DNG dengan alat penukar imej dalam talian percuma.

4. Muat turun pek codec Kamera Microsoft

Sekiranya PC anda tidak mempunyai codec yang betul, anda mungkin juga menerima ralat "fail Nikon NEF raw yang rosak". Untuk memperbaikinya, muat turun pek codec Kamera Microsoft.

Soalan Berkaitan Pemulihan Foto Nikon (Orang Juga Tanya)

Sebagai tambahan kepada soalan di atas, anda boleh merujuk kepada soalan dan jawapan berikut untuk menyelesaikan semua masalah pemulihan foto.

Bagaimana saya memulihkan gambar yang dipadam dari kamera Nikon saya?

Untuk memulihkan gambar yang dipadam dari Nikon:

Langkah 1. Keluarkan kad SD dari kamera dan sambungkan ke komputer melalui pembaca kad. Kemudian lancarkan EaseUS Data Recovery Wizard, arahkan kursor ke kad SD, dan klik Imbas.

Langkah 2. Tunggu sehingga pengimbasan selesai. Selepas itu, pilih foto yang ingin anda pulihkan. Untuk memeriksa gambar, klik dua kali pilihan untuk melihat kandungannya.

Langkah 3. Klik Pulihkan dan pilih lokasi, bukan pada kad SD, untuk menyimpan foto.

Bagaimana boleh saya mendapatkan semula gambar yang dipadam dari Nikon d5100 saya?

Dalam kes kami, pemulihan foto disyorkan.

Langkah 1. Sambungkan kad SD dan mulakan pengimbasan.

Langkah 2. Pilih foto yang anda mahu pulihkan.

Langkah 3. Pulihkan gambar.

Bagaimana untuk Memperbaiki Fail Nikon NEF yang rosak?

Penyelesaian untuk memperbaiki kerosakan fail NEF:

  • Perbaiki foto Nikon dengan perisian pembaikan foto EaseUS
  • Buka fail NEF di pemapar imej yang lain
  • Tukarkan NEF ke format fail lain
  • Muat turun pek codec Kamera Microsoft